onsdag den 25. april 2012

Mindre strikkekrise

jeg er startet på mine glade striber, men str. m (og jeg er faktisk str. xl.) er aaallt for stor. af med maskerne igen. ØV:øV. Jeg ved godt at jeg strikker løst, og derfor også en medium, men at gå ned til pind 2½ for at opnå den rigtige strikkefasthed er også træls. Min erfaring siger mig at det ikke engang er nok. jeg forstår det ikke, for når jeg strikker sokker på pind 2½ passer det fint. NÅ, men jeg har jo flere kilo garn at vælge imellem, og også de første 20 opskrifter, så et eller andet skal nok dukke op. jeg er heldigvis med i sokkekal på webstrikkerne, så der er altid noget at lave.

14 kommentarer:

 1. Jeg kan altså ikke se på dit strik, at du strikker løst !!??

  Jeg har lige bestilt Glade striber idag, så må vi se hvad fastheden siger hos mig :))
  Har du virkelig kun 20 opskrifter at vælge imellem ti hi... det har jeg lidt svært ved at tro på. Håber du kommer over din krise og finder noget andet lækkert at få på pindene.

  Kh.Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. hehe, nej hvis jeg nu talte efter var det nok nærmere de 100, men det har jeg ikke lyst til at vide. For så er der alt for mange drømme (og det er der i forvejen)
   God fornøjelse med dine "striber".
   knus Elsebeth

   Slet
 2. Jeg strikkede på pind 2,25 i mange år, nu hvor jeg strikker mellem 5 og 8 timer hver dag, er jeg endelig endt på p 3,25.

  SvarSlet
  Svar
  1. ok, fint at vide at jeg ikke er helt unormal.
   Men hvad, man må jeg lære så længe man lever, og jeg ved at med strik er der meGET at lære endnu :-)

   Slet
 3. Det var dog ærgerligt med den strikkefasthed. Men der er vel ikke andet at gøre end at bruge de små pinde? Iøvrigt er jeg enig med Lis ovenfor, dit strik ser ikke løst ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. åh, små pinde! Jeg er kun kommet dertil hvor 4½ er ok, arbejder mig hen til at synes om 3½ men det går så langsomt på de små pinde...
   garam masala er strikket i small, for at passe.

   Slet
 4. Øv da. Hvor er det surt, men der er jo nok ingen vej uden om de tynde pinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er nok rigtigt, og jeg vil da have en glade striber, så den får en chance snart igen :-)

   Slet
 5. Øv hvor træls. Før i tiden strikkede jeg også løst, men så lærte jeg at sætte garnet i klemme mellem ringfinger og lillefingeren på venstre hånd. Altså op over pegefingeren og op over lillefingeren. Det lyder lidt kryptisk, men er meget simpelt og det virker. Siden har min strikkefasthed passet næsten hver eneste gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for rådet!, det skal jeg bestemt afprøve. Måske jeg også skulle prøve et sæt trærundpinde. Har hørt lidt om at man strikker strammere på dem.
   Jeg forstår fint din forklaring :-)
   Knus Elsebeth

   Slet
 6. Der skulle have stået op over pegefingeren, ned langs undersiden af hånden og op igen over lillefingeren, når hånden så lukkes sidder tråden mere fast over pegefingeren, derfor strikker man mere fast. Håber det er til at forstå.

  SvarSlet
 7. Jeg ville bare slå færre masker op. Det må da tage en krig på pind 2,5!
  Håber, du finder ud af noget, så du kan komme rigtigt igang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg overvejer også at slå op i small, og se om det går, sammen med det andet råd jeg har fået.
   Tak skal du have!
   Knus Elsebeth

   Slet
 8. Ja så er jeg lidt heldigere --jeg skal en 1/2 pind op son regel ;-) Skynd dig at komme igang med glade striber --de er så flotte --og kig ind til mig --der venter en overraskelse;-)

  SvarSlet