onsdag den 26. september 2012

Nul garn! Whatsoever!


Nu sker det! Jeg tager den store beslutning! Jeg er addicted. Jeg må tage en kold tyrker.
Jeg køber garn i laaaange baner! Jeg kan ikke lade være. Jeg drømmer, får lyster, trykker godkend på det ene garnkøb efter det andet.
Jeg har nu garn nok til at strikke i tre år uden at købe en tråd. Inspirerende, lækre, dyre garner, med skønne designermønstre til. Jeg kan strikke 20 trøjer, 30 par strømper, 3 kjoler, 4 ponchoer, 6 sjaler af det lager jeg har.
Nu tager jeg konsekvensen og siger! NUL garnkøb, absolut NUL garnkøb. Ikke bare i resten af året, men indtil jeg har halveret lageret. Ikke 1 lille uskyldig nøgle strømpegarn. Ikke et julegaveønske. INGENTING! Jeg har dog sikret mig og lige købt 1 kg naviagarn til færøsk strik. 200 g hvid arwetta til at plantefarve noget lækkert strømpegarn, og noget blødt uldgarn til tre undertrøjer til Clemens... Og som belønning må jeg til den tid købe et Christel Seyfarth sjalkit! Jeg stiller mig åbent frem og siger at jeg er garnoholic! Støt mig gerne i de næste par måneder! Og jeg lyver ikke, så spørg mig om jeg er faldet i. :-)

24 kommentarer:

 1. Jeg har et garnlager der minder om dit, og bliver konstant fristet til nye indkøb. Sej beslutning du har taget og jeg hepper gerne på dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Indtil nu går det godt ;) Dog var der en lækker petrolstrømpegarn i Netto, som næsten ingenting kostede, men jeg måtte sande at selv ikke sådan en uskyldig nøgle, måtte blive på hylden...

   Slet
 2. Æhm - jeg tør slet ikke fortælle, hvor stort mit garnlager er! Men det skal bestemt ikke forhindre mig i at heppe på dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er nok andre end mig der elsker garn :)
   Tak for hep!

   Slet
 3. Jeg har altså også et kæmpestor garnlager, men ser det ikke som noget problem. Hvis det er et problem for dig og du synes det er for svært at styre, så er sagen en helt anden.
  Jeg hepper også på dig og så sidder jeg lige og tænker, at hvis du ikke må købe, så må du måske gerne bytte garn undervejs, det kan evt. være et plaster på såret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Jeg vil ikke sige det er et problem, selvom jeg ikke helt aner hvor jeg skal blive ved med at proppe det hen :) Jeg bliver bare lidt ked af at så fine ting ikke bliver brugt. Nu er det specielt kits jeg tænker på, ikke et inspirerende "forskellige typer og farver" der ligger klar til at blive til inspiration :)
   God idé med byttetanken.

   Slet
 4. Rigtig god kamp. Kender det altmformgodt med at man lader sig fristemog ikke får strikket af sit garn alligevel.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Måske jeg kan inspirere? ;)

   Slet
 5. Sikke noget hø jeg fik skrevet. Ipaden lever nogen gange sit eget liv og får lavet nogen ordforslag man ikke lige fanger. Stadig god kamp

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 6. Hvor jeg kender det for mig selv. Nogen gange så gør ens finger arbejdet for en, når det glæder køb af garn.
  Men jeg synes også det er lækkert at have et lager

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror stadig jeg har et lager, når jeg har brugt halvdelen :)
   Men ja, det er fedt at købe!

   Slet
 7. Nej hvor er du sjov, du har lige sikret dig med store indkøb inden du slår bremsen i. Jeg skal nok prøve at holde dig fra ilden. Nyd det du har købt, kik på det, mærk det og få så noget strikket af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, ja, stopper man ikke også med at ryge, med lige at tage et par cigaretter? :)
   (Naviaen var en aftale med en veninde om at strikke færøsk sjal sammen, så da det ikke var helt billigt, voksede lysten til at sige stop)
   Jeg nyder det, er ved at købe rumdeler så det kommer frem i lyset altsammen. Tak for support ;)

   Slet
 8. Cool målsætning, Elsebeth!

  Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med at få strikket i alt dit lækre lagergarn (smart træk lige at købe lidt inden du slå bremsen i).

  Når man tænker over det, så er det jo i grunden ikke så galt med sådan et indkøbsstop......måske kan det ligefrem øge kreativiteten og iderigdommen når man står overfor begrænsede muligheder.....og ja, så er det jo altså lækkert garn du har hjemme, som helt sikkert bliver til skønne, skønne modeller..... Tænk, hvis du kun havde kedeligt ensfarvet strømpegarn på lager og ikke måtte købe mere.......(jeg har en deal med Ulla om at vi ikke må købe mere strømpegarn før vores lager er på under 500 g.; men vi må godt købe alt muligt andet garn - indtil vi laver en deal om det også....).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lea!
   Hvem der bare kun havde for meget strømpegarn :)
   Men du har ret. Det skal nok blive til noget kreativt. Måske endda noget jeg selv finder på.
   En sidegevinst mere, er egentlig også at jeg ikke bruger så meget tid til at kigge på garn på nettet. Nogengange gik det ud over strikketiden :)
   Knus Elsebeth

   Slet
 9. Åhh ja - er vi der ikke alle sammen... Er glad for jeg bare får garn nu, for ellers måtte jeg også sige som dig - 0 garn what so ever ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte. Det går op for mig at vi er mange i samme båd :) Og en dejlig båd jo...
   Dejligt at du får garn, men mon ikke du så er presset på kreativiteten og strikningen. Må du aldrig løbe tør for kreativitet!!!
   Knus fan no.1 :D

   Slet
 10. Jeg tror vi alle, som godt kan lide at strikke, har et dejligt garnlager;-) Jeg har også et stort et, men har også sat mig for at nedbringe det lidt! Det er svært, for man ser så meget dejligt garn og lækre opskrifter på nettet, som bare er et "MUST", men det skal jo også lige strikkes eller hækles ...men det er jo en anden side af sagen, når man nu ELSKER GARN;-) Held og lykke med det

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Du har ret, og hvor er det en dejlig verden at bevæge sig rundt i. Strik det rokker! Alle de dejlige mennesker man falder i snak med, bare fordi man har strik på eller i hænderne.
   Luv...

   Slet
 11. WOW, hatten af hvis du virkelig kan holde det ;) Men NØØØJ hvor er det nogen lækre garner du har postet foto af!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også jeg får en ny respekt for mig selv, hvis jeg holder det! (Tror faktisk jeg gør)
   Tak skal du have!

   Slet
 12. Uha hvor det lyder bekendt, godt gået med sådan en beslutning, vil følge dig og heppe

  SvarSlet
 13. Hvor er det en fed beslutning! Jeg har også prøvet flere gange, både med garn og med stof, men er desværre plumpet i igen. Må dog nok snart igen igang med et "full stop", for der er virkelig snart ikke plads i vores minimale lejlighed til mere... Held og lykke! Jeg vil med glæde følge med.

  SvarSlet